Sinds 1986 de honk- en softbalvereniging in de regio Uden!
Home / Over honkbal

Over honkbal

Honkbal is een sportief en tactisch spel dat op verschillende niveaus gespeeld kan worden. Een wedstrijd wordt gespeeld door twee teams van negen spelers. Eén team staat in het veld en het andere team is aan slag.
 
Het team dat aan slag is kan punten maken doordat een slagman een aangegooid bal het veld in slaat en veilig een ronde over alle vier de honken loopt. De veldpartij kan voorkomen dat de slagman/loper een punt maakt door hem/haar uit te maken. Dit kan door het maken van een vangbal en door de loper uit te tikken of te branden. Als drie lopers uit zijn wisselen de teams van plek. Als beide teams aan de slag zijn geweest is er een inning voorbij. Nadat de speeltijd van een wedstrijd voorbij is wordt de inning afgemaakt. Het team dat de meeste punten heeft gescoord is de winnaar.
 
Het veld en de regels worden aangepast aan de leeftijd en het niveau van het team. De jongste spelers spelen Beeball, vanaf 8 à 10 jaar beginnen de spelers met honkbal. Langzaam worden de afstanden groter, het spel sneller en de regels uitdagender. Wil je het weer rustiger aan gaan doen dan kun je overschakelen naar softbal. Door de wat grotere bal wordt het spel dan weer wat langzamer. Vroeger was het gebruikelijk dat meisjes softbal speelden en jongens honkbal, maar die tijd ligt achter ons. Zowel jongens als meisjes spelen bij ons honkbal in één team.
 
Honkbal is een zomersport de competitie loop van april tot en met oktober. In de winter trainen we in een gymzaal.

Van onze partners

https://www.leuwico.nlhttp://www.onlineidentity.nlhttp://www.5315-design.nl

Uden Red Sox Supporting Partners

http://www.onlineidentity.nlhttps://www.leuwico.nlhttp://www.5315-design.nl