Sinds 1986 de honk- en softbalvereniging in de regio Uden!
Home / Nieuws / Uden Red Sox start Beeball voor jonge kinderen
« terug naar het overzicht

Uden Red Sox start Beeball voor jonge kinderen

24 oktober 2017
Honkbal vereniging Uden Red Sox is gestart met een Beeball. Beeball is een vereenvoudigd honkbalspel voor kinderen van 5 tot 8 jaar. Op een speelse manier leren de kinderen de basis van de honkbalsport, gooien, vangen, slaan en rennen. Maar het aller belangrijkste: samen veel plezier maken. 

Beeball is een stoer flitsend en leuk spel voor kinderen van 5 tot 10 jaar. Door de kleien teams en eenvoudige spelregels worden kinderen volledig bij het spel betrokken en zijn ze volop in beweging. Bij Beeball staan teamgeest, sportiviteit en spelplezier voorop. Door het spelen van Beeball raken kinderen snel vertrouwd met slaan, gooien en vangen. Op speelse wijze maken kinderen zich de technische vaardigheden van honk en softbal eigen. Beeball kenmerkt zich in het bijzonder doordat het spel door kinderen vanaf 5 jaar en met kleine teams wordt gespeeld. Het spel vraagt weinig ruimte of speciale voorzieningen. Het kan uitstekend gespeeld worden op een willekeurig grasveld, plein of in de zaal. De kleien afmetingen bevordert de speelintensiteit. Geen statische houding, maar dus volop activiteit!

Tijdens de opentrainingen van Sjors Sportief en de clinic van Kicks zijn er al veel kinderen enthousiast bezig geweest met de sport. "Dit enthousiasme willen we vasthouden!": verteld voorzitter Lex Bersi." Daarom starten we de beeballtrainingen al aanstaande zondag." En daarna elke zondag van 10.30-11.45 in de gymzaal op Zoggel. Vanaf maart/ april gaan we weer naar buiten. In april start het honkbalseizoen, voor waarschijnlijk het laatste jaar op Markmoleneind. Tijdens de gezellige, uitdagende trainingen krijgen de kinderen een Beeball-paspoort. Daarop kunnen de kinderen bijhouden hoe goed zij al vooruit gaan in het gooien, vangen, slaan en honkenlopen. Een speelse manier om kinderen en ouder bewust te maken van de vorderingen zonder dat we prestatiegericht willen zijn."

Ook enthousiast geworden? Kom dan mee doen. Bij de eerste training krijg je een strippenkaart die je de kans geeft om 5x gratis mee te trainen. Kijk ook op de site www.udenredsox.nl voor de trainingstijden van de andere teams!

Van onze partners

https://www.leuwico.nlhttp://www.onlineidentity.nlhttp://www.jvgtuinen.nl/http://www.5315-design.nl

Uden Red Sox Supporting Partners

http://www.onlineidentity.nlhttps://www.leuwico.nlhttp://www.jvgtuinen.nl/http://www.5315-design.nl