Sinds 1986 de honk- en softbalvereniging in de regio Uden!
Home / Nieuws / Uden Red Sox dubbel getroffen door stormschade
« terug naar het overzicht

Uden Red Sox dubbel getroffen door stormschade

25 januari 2018
Artikel DeMooiUdenKrant 24-01-2018:

Uden - Bij de storm van afgelopen donderdag hebben veel mensen schade opgelopen. Veel sportverenigingen zijn in meer of mindere mate gedupeerd door de heftige storm die over Nederland raasde. Uden Red Sox is als club zelf 2 maal getroffen, zowel op hun veld Moleneind als in de zaal bij Germenzeel.

Van oktober tot en met maart kun je de honkballers in de zaal vinden. Tenminste, dat was de bedoeling van de club. Maar door de schade aan de sporthal Germezeel kunnen de spelers daar niet terecht. Gelukkig kon de gemeente al snel melden dat we voor verschillende dagen kunnen uitwijken naar een andere zaal waar de winter trainingen voortgezet kunnen worden.

Onze jongste spelers tussen 5 en 8 jaar, de Beeballers hebben gelukkig geen last van de schade. Zij spelen elke zondagochtend in de sporthal Zoggel. De Sjors Sportief-lessen kunnen dus gewoon doorgang vinden. Alle kinderen zijn van harte welkom.

Op het veld in park Moleneind is de backstop, zoals het hoge hek achter de slagplaat heet, voor een groot deel omgewaaid. Vorig jaar was deze ook al deels beschadigd en vervangen. Helaas heeft het nieuwe hek deze storm niet doorstaan.

Samen met de gemeente zoeken zij naar een oplossing, zodat zij het seizoen dat op 31 maart start met het druk bezochte vrienden- en familietoernooi kunnen openen.

Tijdens dit toernooi spelen vrienden- en familieteams van alle leeftijden tegen elkaar. Een heel gezellige dag, vol respect voor elkaar. Mocht u nog mee willen doen met een team van minimaal 9 spelers, dan bent u van harte welkom. Honkbalervaring is niet nodig, materiaal kunt u lenen. Kijk maar eens op onze site.

De timing voor beide schadegevallen is voor de gemeente erg ongelukkig. Sporthal Germezeel stond al op de planning om vervangen te worden door nieuwbouw.

Het sportveld van de Uden Red Sox op park Moleneind wordt verplaatst naar het terrein aan de Boekelsedijk. De concrete plannen worden deze winter gemaakt en de uitvoering zal april 2018 nog niet klaar zijn. Uden Red Sox hoopt in april 2019 te spelen op het nieuwe veld aan de Boekelsedijk.

Lees ook:
https://www.bd.nl/uden/red-sox-uden-dubbel-gedupeerd-door-storm-het-is-een-heel-gepuzzel~aa241a56/
https://www.kliknieuws.nl/regio/uden/sport/131267/stormschade-heeft-gevolgen-voor-honkbalvereniging-uden-red-sox?redirVan onze partners

https://www.leuwico.nlhttp://www.onlineidentity.nlhttp://www.5315-design.nl

Uden Red Sox Supporting Partners

http://www.onlineidentity.nlhttps://www.leuwico.nlhttp://www.5315-design.nl