Sinds 1986 de honk- en softbalvereniging in de regio Uden!
Home / Nieuws / Combinatie Vipers- Uden Red Sox wint toernooi Gryphons
« terug naar het overzicht

Combinatie Vipers- Uden Red Sox wint toernooi Gryphons

12 september 2017Zondag 10 september, in een stralende zon streden 11 recreanten-teams uit binnen- en buitenland om de wisselbeker op het softbaltoernooi van de Gryphons in Rosmalen. Zo ook het gelegenheidsteam van de Uden Red Sox en de Volkel Vipers. 5 leden van het Amerikaanse softbalteam de Vipers van Vliegbasis Volkel en 4 recreanten van de Uden Red Sox speelden voor de eerste keer in deze samenstelling. En met succes!

De derby’s tegen de Starlights uit Schijndel zijn de laatste jaren nauwelijks gewonnen door de Uden Red Sox. Mede dankzij een perfect geslagen homerun met 2 man op de honken, liepen de punten binnen. Helaas leverde een ongeoorloofde sliding op thuis een uit op. Bij het Nederlandse recreanten softbal mag een sliding niet offensief ingezet worden, bij de Amerikaanse regels mag dat wel. Deze onwetende fout kon niet voorkomen dat de Red Sox-Vipers met de meeste punten het veld verlieten. De eerste winst van de dag en sinds jaren van de Starlights was binnen.

De 2e wedstrijd tegen de Animals uit Dieren kwam het combinatie team langzaam op gang en liep in de eerste inning zelfs tegen een achterstand op. Dit wisten ze door enkele Amerikaanse homeruns om te zetten in een winst. Ook een knap dubbelspel zorgde ervoor dat de tegenstander niet meer punten kon scoren.
De wedstrijd tegen WSB uit Apeldoorn was tot de laatste seconde spannend. De teams gingen gelijk op. De Vipers-Uden Red Sox liep in de eerste helft van de 2e inning uit op WSB. 2 Mooie hits werden out of park geslagen, waardoor de punten gemakkelijk binnen liepen. WSB kwam van 2-7 door keurig geplaatste ballen en sterke loop acties terug naar 6-7. Het duurde nog enkele slagmensen voordat de 3e nul gemaakt kon worden en het combinatieteam er weer met winst het veld af ging.

Inmiddels aardig op elkaar ingespeeld, begonnen zij vol vertrouwen aan de 4e en laatste wedstrijd. De Urby Defenders uit Hoorn wisten de winningmood van het team niet echt in gevaar te brengen. Het combinatie team wist in de 2e inning 7 spelers over de thuisplaat te brengen voor dat er van slagpartij gewisseld moest worden. In de 3e inning brachten de Urby defenders een nieuwe pitcher instelling die met een krachtige fastpitch ervoor zorgde dat er minder geslagen werd, maar kon de winst voor de Vipers-Uden Red Sox niet meer in gevaar brengen.

4 gewonnen wedstrijden, de meest gescoorde punten en voldoende dames in het team zorgde ervoor dat de wisselbeker mee naar Uden mocht. De komende weken pronkt de halve meter hoge cup in de mess van het Amerikaanse deel van vliegbasis Volkel. De rest van het jaar staat deze wisselbeker te schitteren op het veel besproken Moleneind in de kantine van de Uden Red Sox. Of de beker ook ooit in de nieuwe kantine op het IBN-terrein zal schitteren is nog de vraag. Maar als er met dit team volgend jaar weer deel genomen wordt aan het toernooi van de Gryphons is die kans zeker aanwezig.
 

Van onze partners

https://www.leuwico.nlhttp://www.onlineidentity.nlhttp://www.jvgtuinen.nl/http://www.5315-design.nl

Uden Red Sox Supporting Partners

http://www.onlineidentity.nlhttps://www.leuwico.nlhttp://www.jvgtuinen.nl/http://www.5315-design.nl